En lang pause

Det ble en lang pause, og det på grunn av mangelen på kreativitet og generell skrivelyst. Mulig den er i retur, mulig ikke. Jeg vet ikke. Men det jeg vet er at mye har skjedd og ikke skjedd, årene er ute, sjøen ruller og ting er i gang, jeg både jager og jages, men til slutt vinner alle på sitt vis. Og jeg, jeg vinner også på mitt vis.

Jeg har nådd 1 år uten selvskading og 1 år uten selvmords-forsøk. Og foruten ett døgn i sommer, har jeg også nådd 1 år uten innleggelse. Jeg står her – hver dag. Jeg jobber hardt – hver dag. Jeg tar medisiner – hver dag. Belønningen for det harde arbeidet er endelig i sikte. Jeg har fått tilbud om utredning og behandling, og det ved et DPS jeg selv ønsket. Jeg har ikke bare fått tilbud om det – jeg har “fått rett til nødvendig helsehjelp i form av utredning”. Hvorfor? Fordi jeg har en “uavklart tilstand” – og om en knapp måned skal noen kjente – eller ukjente – starte å avklare denne tilstanden.

Så, hvordan er denne tilstanden nå? Med en lang tid som ganske stabil, kan man vel kalle den “i sjakk”. På utsiden, vil det si. Ingen alvorlige desillusjoner ute av kontroll. Ingen utageringer. Ingen AMK. Ingen tvang. Ingen innleggelser. Faste rutiner på medisiner er grunnen til det. Men på innsiden, da? Mye kaos. Stemmer av og på. Hallusinasjoner i alle former – av og på – usikker. Ingen tankekjør, mer tankekaos. Hvilken dag er det? Hvilken dato? Vi er i totusenog – 14? – 17? Tvangstanker – tvangshandlinger – regler. Konsentrasjon som en sprettball og hukommelse som en stein. På med maska, ingen vil se deg redd.

Men jeg har troa. Troa på en verden i forandring. Troa på det gode i menneskene. Troa på Gud’s kjærlighet. Troa på at alt har en eller annen mening. Healing funker ikke alltid, men energien er med på å gi balanse og en sinnsro – hvis man har troa.

Har du troa?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Scroll to top

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgivere av bloggen. Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på psykmagasinet.no. Ønsker du å blogge om psykisk helse på psykmagasinet.no så kan du ta kontakt med ansvarlig redaktør på mail: stine@psykmagasinet.no