Kan du ikke bare..?

Nei, det skal jeg fortelle deg, at er ikke bare å..!

Når man har det ekstra vanskelig en dag, en uke, en lengre periode, så trenger man ofte noen å snakke med. Man trenger råd. Og man trenger støtte. Sånn er det nok med oss alle. Mennesker er skapt for å finne løsninger sammen, tenker jeg. Ingen mennesker er skapt for å leve alene. Vi er sosiale vesner, og lener oss ofte mot andre, både på gode og dårlige dager.

Veldig ofte i psykiatrien får jeg høre setningen “kan du ikke bare..” En veldig uheldig setning som kan være veldig sårende, og kan gi en vond følelse av avmakt og verdiløshet. I denne setningen ligger både “skjerp deg” og “nå overdriver du”, og frustrasjonen blomstrer fordi det kan høres ut som at alt er veldig enkelt å fikse, og man kan føle seg alene. Er man syk og kjenner på smerten, er det lett for at setningen “kan du ikke bare” drar en lenger ned.

Men hva skal man si da? Snakk med oss. Lytt til oss. Gi oss en klem. Ting fikses ikke over natta, så tilby heller en god samtale, gåtur, kjøretur. Det er ikke bare å smile, for det stikker så mye dypere enn det.

(Bildet er hentet fra Google)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Scroll to top

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgivere av bloggen. Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på psykmagasinet.no. Ønsker du å blogge om psykisk helse på psykmagasinet.no så kan du ta kontakt med ansvarlig redaktør på mail: stine@psykmagasinet.no